Werkstukken 

Een werkstuk is eigenlijk een soort schriftelijke uiteenzetting. Je hebt te maken met een onderwerp waar je onderzoek naar gaat doen om de hoofdvraag en deelvragen mee te beantwoorden. Dit moet je vervolgens helemaal uitwerken tot een werkstuk. De docent kan hieruit vervolgens beoordelen in hoeverre je in staat bent om zelf onderzoek te doen.

Wanneer maak je een werkstuk?

Iedereen moet wel eens een werkstuk maken. Is het niet op de middelbare school dan is het wel op je vervolgstudie. Vaak wordt er verwacht dat je zomaar een werkstuk kan maken maar dit is soms helemaal niet het geval. Op school krijg je hier normaal gesproken geen les in waardoor het lastig is om aan een werkstuk te beginnen. Een werkstuk bestaat uit heel veel voorwerk en verschillende stappen. Zodra je geen voorwerk doet en de stappen niet volgt is het al lastig om een goed werkstuk te maken. Bij Maak-een-werkstuk zorgen we ervoor dat je makkelijk te werk gaat bij het maken van een werkstuk zodat je bijna met zekerheid een goed punt gaat halen.

Stappenplan

Als je weet wat het stappenplan en de werkwijze inhouden bij het maken van een werkstuk kom je al een heel eind. Wij leggen stap voor stap uit wat je moet doen als je moeite hebt met het maken van een werkstuk. Het is slim om eerst het stappenplan goed door te nemen. Hierin staat eigenlijk wat je voor het maken van een werkstuk moet doen. Als je dit goed doet heb je je werkstuk eigenlijk al grotendeels af. Je geeft hier namelijk al antwoord op de hoofdvraag en deelvragen en dat is het belangrijkste.
Daarna kun je pas echt beginnen aan je werkstuk. Ook daar is weer een hele aanpak voor. We leggen je hier precies uit wat in je werkstuk moet staan en wat je moet doen bij deze punten. Zodra je al deze punten goed doorlopen hebt is je werkstuk af!