Tips voor jouw schoolopdracht

Zie jij door de bomen het bos niet meer wanneer je hoort dat er een verslag, opstel of samenvatting aan zit te komen? Met de juiste stappen vallen deze werkstukken allemaal reuze mee, je moet gewoon even weten waar te beginnen. Iedereen kan wel een duwtje in de rug gebruiken én het helpt om structuur aan te brengen in het proces. Er komt ook zoveel bij kijken!

Inhoud schoolproducten

De inhoud van je verslag is vaak niet eens het grootste issue. In veel gevallen mag je zelf een onderwerp kiezen wat het meteen een stuk leuker maakt om er aan te werken. Een vervelende taak is het ordenen van deze informatie. Er zijn namelijk zo veel dingen waar je op moet letten wanneer je een dergelijk schriftelijk product in moet leveren. Zo hebben veel producten verschillende vorm vereisten en daar bovenop komen ook nog eventuele schoolregels. Let er dan ook altijd goed op dat je dit checkt voordat je start met het schrijven en opbouwen van je document.

Plagiaat

Wees altijd creatief met de informatie die je vindt online. Omdat het andermans eigendom is mag je dit niet klakkeloos overnemen. Doe dus je best om informatie op verschillende webpagina’s te verzamelen en te vertalen naar jouw eigen woorden. Dit zorgt er meteen voor dat jouw ingeleverde stuk er niet door de plagiaat controle uit wordt gepikt. Zo kun  je ook een stuk trotser zijn wetende dat het resultaat ook echt jouw werk is geweest. 

Bronvermelding

Vergeet tijdens het onderzoeken vooral niet om je bronnen te noteren! Het kost extra werk als je achteraf terug moet zoeken welke webpagina’s je allemaal hebt gebruikt en deze alsnog moet noteren. Belangrijk is dat dit zowel in de tekst als in de bijgevoegde bronvermelding via APA-normen gebeurd.